Cumpar ceasuri Jaeger Lecoultre

Cumpar ceasuri Jaeger Lecoultre

Jaeger-LeCoultre – precursorul Vallée de Joux.

Actorul major al orologeriei elvețiene din 1833, Jaeger-LeCoultre a îndrăznit mai mult într-o vreme în care orologeria se rezuma la o structură în mici ateliere disparate. Astfel,  Antoine LeCoultre și fiul său deci să adune sub același acoperiș know-how-ul multipulu în domeniul producției ceasurilor din Vallée de Joux, sub denumirea LeCoultre & Cie.

De la atelierul familiei la prima societate producătoare de ceasuri din Vallée de Joux

Inițiat în tainele prelucrării metalelor în atelierul familiei, Antoine Le Coultre își întemeiază în 1833 propriul atelier de fabricare de ruaje în Sentier, în inima Vallée de Joux. Prima invenție a sa, o mașină destinată construcției de pinioane, marchează debutul unui parcurs dincole de norme, inventiv, precursor. Antoine Le Coultre nu încetează să depășească noi limite și bariere. În 1844, concepe milometrul, cel mai precis instrument de măsură a micronilor. În 1847, dezvoltă un aparat de reglare automată a acelor ceasurilor. Alăturarea fiului său, Elie, aduce un suflu nou atelierului de familie, care devine prima fabrică de ceasuri din Joux. Cronografe ajustabile, calibre între 9 și 20 de linii cu repetări la sfert și minute inaugurează o nouă eră a complicațiilor, LeCoultre devenind emblema economiei și orologeriei din Vallée de Joux.

În căutarea continuă a excelenței, susținută de un spirit unic de inventivitate, Jaeger-LeCoultre perpetuează și astăzi tradiția marilor complicații create în atelierele de artizanat, printr-o succesiune de creații extraordinare cu mari complicații, precum:

 

  • Atmos Mystérieuse (2003)
  • Gyrotourbillon 1 (2004)
  • Reverso grande complication à triptyque (2006)
  • Master Compressor Extreme Lab 1 (2007)
  • Reverso Gyrotourbillon 2 (2008)
  • Duomètre à Grande Sonnerie (2009)
  • Master Grande Tradition Grande Complication (2010)
  • Reverso Répétition Minutes à Rideau (2011)
  • Duomètre Sphérotourbillon (2012)

Timpul trece, însă Jaeger-LeCoultre continuă să conjuge la timpul prezent inventivitatea și perfecțiunea.  În ciuda ritmului delirant al inovațiilor Jaeger-LeCoultre, legendara marcă a reușit să păstreze în viață modelul de referință Reverso, în prezent mai actual ca niciodată.

În căutarea echilibrului perfect

Încă din 1833, Jaeger-LeCoultre a izbutit șă găsească echilibrul just între natură și cultură, dezvoltare și respect față de mediu, inovație și tradiție, propagare internațională și înrădăcinare locală.

Acest echilibru rarisim în lumea industriei a luat naștere în contextul nefavorabil al Vallée de Joux, teritoriu situat la peste 1000 de metri altitudine, oarecum izolată, departe de drumurile comerciale, într-un climat nefavorabil. Așa că locuitorii zonei au fost nevoiți să își dezvolte o arie de meserii profitabile care să aducă un profit pe termen lung și foarte lung, iar dezvoltarea de ceasuri de lux cu mari complicații se pare că a fost soluția optimă, care face să înflorească economic și astăzi regiunea.

Astfel, Jaeger-LeCoultre aduce o contribuție fundamentală în dezvoltarea regiunii Vallée de Joux, ceea ce a responsabilizat-o în vederea menținerii echilibrului între activitățile umane și natură.