Cumpar Ceasuri Franck Muller

franck-mullerCeasuri Franck Muller

Aeternitas, Heures de folie, Rêves de couleurs, Casablanca, Conquistador ou Revolution : în ficarea an, cu fiecare model unic, Franck Muller propune o nouă colecție de ceasuri.

Bine ati venit în Watchland

Originar din La Chaux-de-Fonds, în inima leagănului ceasornicăriei elvețiene, Franck Muller studiază la prestigioasa ‘École d’horlogerie din Geneva. Pasionat de mecanisme, îl întâlnește la finele anilor 1980 pe Vartan Sirmakes. Completându-se reciproc, cei doi specialiști se întâlnesc într-un moment în care se pot lăuda deja cu un parcurs profesional impresionant. Franck Muller realizase deja o serie de modele sub numele de Franck Genève, fiind recunoscute pentru complexitatea mecanismelor. La rândul său, Vartan Sirmakes avea deja un renume în realizarea de cadrane pentru nume mari de case de ceasuri în atelierul său din Geneva. În 1991, cei doi își reunesc forțele pentru a dezvolta noi concepte de carcase, iar trei ani mai târziu, este lansat atelierul de ceasuri Franck Muller, amplasat într-un castel de pe malul Laculu Léman, sub denumirea de Watchland, un tărâm fabulos al universului ceasurilor!

În prezent, după două decenii de existență, marca Franck Muller a reușit să se impună în domeniu și să-și făurească un renume mondial, cererea pentru exemplarele mărcii fiind într-o continuă creștere.  Dintre acestea, cea mai mare notorietae o cunosc modelel : Crazy Hours, Vegas, Aeternitas, Conquistador, Cintrée Curvex.

În vremea când tiparele orologeriei moderne au fost răsturnate de apariția tehnologiei quartz, Franck Muller și asociatul său identifică o cale de a se demarca de simplificarea digitală printr-un pariu îndrăzneț ce viza popularizarea ceasurilor mecanice complicate. Provocarea este cu atât mai mare, cu cât inovațiile în domeniul orologeriei, care marca o perioadă economică dificilă, sunt văzute cu ochi buni. Perseverența dă insă roade, astfel încât Vartan Sirmakes prezintă noul model Cintrée Curvex(TM), într-o carcasă inovativă.  Este o premieră prin care marc Franck Muller își câștigă primele semne de notorietate. Urmează alte modele inovative care se adaugă portofoliului îndrăzneț Franck Muller, dintre care se remarcă cel mai complicat ceasal tuturor timpurilor : l’Aeternitas Mega 4, dotat cu 36 de complicații, 1 483 de componente și 99 de rubine.

Independenta productiei

În vederea obținerii independenței depline în producția de modele unicat și de a le putea oferi clienților termene mai scurte și o calitate superioară, Grupul Franck Muller își controlează din punct de vedere calitativ fiecare etapă a producției, verticalizare industrială ce face posibilă traversarea barierelor convenționalului în orologerie, mânată de un continuu spirit inovativ și o tehnică desăvârșită în respectarea absolută a tradiției orologeriei elvețiene. Astfel este posibilă reinventarea permanentă a mărcii Franck Muller, prin lansarea recurentă de noi modele și susținerea creativității inegalabile.

“Master of complications”

În nici douăzeci de ani de la lansare, marca Franck Muller își consolidează un prestigiu mondial, printr-o producție de 40 000 de ceasuri anual.

Grupul Franck Muller numără în prezent 6 unități de producție în Elveția, 48 de magazine exclusive și 600 de puncte de vânzare în mai mult de 100 de țări.

Notorietatea și succesul brandului Franck Muller au fost asigurate și susținute de modelele excepționale, de la Crazy Hours sau Vegas, modele cu complicații ludice, până la Aeternitas Mega – ceasul cu cele mai multe complicații din lume. Acest model reafirmă statutul de Maestru al Grandes Complications.