Cumpar ceasuri Audemars Piguet

apiguet

Ceasuri Audemars Piguet

 Povestea Audemars Piguet debutează în 1875, când doi tineri elvețieni, Jules Louis Audemars și Edward Auguste Piguet, decid să-și unească forțele, împărtășind aceeași pasiune pentru ceasuri și față de artă și precizie.

Audemars Piguet rămâne cel mai vechi producători de ceasuri care deținut în întregime de familiile fondatoare, în localitatea elvețiană Brassus.

Păstrat și dezvoltat în familie, brandul Audemars Piguet a reușit să-și păstreze intactă independența și viziunea unică.

Brandul Audemars Piguet se remarcă printr-o moștenire unică, în care tradiția se împletește cu experiența și know-how-ul, depășind limitele industriei creatoare de ceasuri și reinventând regulile acesteia.

La scurt timp după înființarea oficială din 1889, a fost deschisă o sucursală în Geneva, toate componentele ceasurilor fiind produse și asamblate exclusiv în cadrul atelierului. Acest lucru a permis  favorizarea unui control strict de calitate asupra produselor Audemars Piguet, din atelierele cărora plecau doar produse finite de o calitate și precizie excelente.

În perioada 1894 – 1899 au fost produse doar 1208 de ceasuri, printre acestea numărându-se unele dintre cele mai sofisticate ceasuri produse vreodată, inclusiv legendara serie Grand Complication, care se mai produce și astăzi.

În aceeași perioadă, reprezentanțele Audemars Piguet din Geneva și Londra au fost transformate în subsidiare cu servicii complete unde ceasurile erau asamblate.

Inovația ce urma să fie lansată într-un interval scurt s-a concretizat într-un ceas de buzunar cu două cadrane și un mecanism tourbillon. Primul cadran era dotat cu un contor de 60 de minute și 12 ore, calendar perpetuu, cu opțiune de resetare la miezul nopții, de identificare a unui an bisect, a fazelor lunii etc. Cel de-al doilea cadran era capabil să afișeze un ciclu de 24 de ore și modificările cerului, stelele fiind gravate în aur.

După moartea celor doi fondatori, afacerea a continuat să prospere. Au urmat modele precum ceasul de buzunar Hunter Model, un ceas de buzunar cu capac rabatabil, dotat cu barometru, afișare trimestrială trimestrială, data și ziua săptămânii. Au urmat în 1925 cel mai mic ceas de buzunar din lume și în 1928 primul ceas de buzunar Skeleton.

Printre clienții Audemars Piguet încep să se numere case mari de bijuterii, precum Gubelin, Tiffany & Co, Cartier și Bvlgari .

Anul 1970 marchează un eveniment important în istoria Audemars Piguet : creația modelului Royal Oak, care devine emblema brandului.

Proiectat de legendarul ceasornicar Gerald Genta, Royal Oak se distinge prin forma sa octogonala , marginile de oțel și utilizarea de șuruburi hexagonale proeminente ca un element de design, rezultând un echilibru perfect între putere și eleganță . pentru un ceas care poartă numele Audemars Piguet – succesul său a fost dincolo de așteptările chiar și creatorilor săi.

În 1993, este lansat un nou model din colecția Royal Oak a avut premiera : Royal Oak Offshore, rezistent la o adâncime de 10 atm. în apă .

Trei ani mai târziu , în 1996 , o versiune a celebrului ceas de mână Grand Complication a avut este lansat la Basel. Mai mult de 600 de componente sunt conținute într-o mișcare integrată, care să nu depășească 8,5 mm înălțime . O măreață realizare tehnică, măiestria de modă veche semnând un parteriat cu tehnologia de ultimă oră.

Astăzi,  Audemars Piguet rămâne una dintre cele mai prestigioase  orologerii din lume și una dintre puținele  afaceri deținute de familia creatoare.